Viquipèdia

De quan en quan m’agrada fer un toc a la gent per a que participe a la Viquipèdia. Per a aquells que no ho sabeu, la Viquipèdia és una enciclopèdia totalment lliure feta per tothom. Qualsevol pot crear nous articles, modificar o ampliar els que ja n’hi ha.

Actualment la Viquipèdia conta amb 45000 articles sobre diversos camps ja siguen científics, literaris, històrics, etc. Per escriure un nou article no cal ni tan sols registrar-se. Per exemple, la pàgina principal és:

http://ca.wikipedia.org

Des de la pàgina principal podem trobar un cercador, si la cerca que fem no hi és a la Viquipèdia ens ofereixen crear la nova entrada i l’ajuda per tal de fer-ho. No cal saber-ne del tema, també podem traduir des de l’anglès o del castellà (copiant i traduint els articles de la versió en anglès (http://en.wikipedia.org) o en castellà (http://es.wikipedia.org)).

Normalment trobem molts articles en castellà. Ja sé que podem llegir-los sense cap problema, però si hi són en català, doncs millor. Només hem de traduir i de fer alguna cosa útil per a tots. Realment això és un acte en favor de tots i en favor del coneixement realment lliure perquè qualsevol pot utilitzar els articles i imatges de la Viquipèdia sense que ningú altre l’acuse d’haver infringit els drets d’autor.

Allò que es fa a la Viquipèdia, és de tots. Participem-hi!

Viquipèdia 

Viquipèdia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s