Per fi, pacte entre el Bloc i Esquerra Unida

Després de mesos de discussions, de negociacions fallides i de molta lluita per part de la tercera i quarta força política al País Valencià, el Bloc Nacionalista Valencià i Esquerra Unida han arribat a un acord.

Han redactat un document amb les posicions comunes i les finalitats del pacte. El document s’anomena “Compromís pel País Valencià” i entre els punts més importants cal destacar el compromís per aconseguir una moratòria urbanística per tal de frenar no només el desenvolupament insostenible de la zona, sinó la corrupció que n’hi ha. També hi ha un compromís de foment i normalització del valencià recolzant-se en la unitat de la llengua.

Segons una enquesta de fa un parell de mesos, si es produïa aquest pacte, la suma del PSOE-PSPV i la Coalició aconseguiria una majoria ajustada, suficient per fer fora el PP. Ara la cosa estarà més fotuda, parlem d’un marge massa ajustat que no permet assegurar-ne res. Però s’ha d’aconseguir fer entendre a la gent que aquest canvi és bo, i no perquè canvie el govern, sinó perquè el nou govern de la Generalitat haurà de pactar-ho tot entre les tres forces que el formaran. És clar que cap majoria absoluta és bona, i la que estem vivint a la comunitat des de fa 11 anys (sí, onze anys) ja és hora de que canvie.

Molta sort a la nova coalició. Ara hem de fer entendre als demés la necessitat del canvi.

Per fi, pacte entre el Bloc i Esquerra Unida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s