Chent chove. Adéu PP.

Com mosatros som chent chove de la cheneralitat, actuem en conseqüència. Ací vos deixe un video de les chuventuts del Bloc sobre el concurs “Adéu PP”. A mi m’agrà molt, vecheulo. Avise que no és per fatxes, sinó per a separatistes, esquerrosos i radicals -com jo-.

Chent chove. Adéu PP.

7 pensaments sobre “Chent chove. Adéu PP.

 1. qüasibò diu:

  El que teniu que fer es matarlos a tots. Jo no se com sou tan compasius amb una gent tant dolent. Riures d’ells com si foreu escolars-donapelcul es un poc trist. No teniu collons de matarlos? no son tants, no? tingau categoria! si no els podeu aguantar, mateulos.

  Per cert, ma mare també parla apitxat. Voleu que la mate?

  Ma que sou carabasses!

 2. Doncs tenint en compte que ací l’únic que ha parlat de “matar” ets tu, doncs ja em diràs què fem.

  Això és només una campanya política, res més. Es buscava donar-li un toc d’humor i la pega que tots li posem a Canal 9 és que fan de l’apitxat la seua senyera i a la Comunitat hi ha moltíssimes formes de parlar el valencià, no només l’apitxat.

  D’açò ens queixem. L’apitxat és tan bonic com el parlar de Castelló o el d’Alcoi, però que no és just que les altres variants valencianes s’ignoren com s’ignoren (deixant a banda que el valencià de Canal 9 (el poc que hi ha) podria ser “millorat”).

  Per cert, la cosa més important: la teua mare va parlar amb tu en valencià?. Si la resposta és afirmativa, diga-li de la meua part que la respecte molt per haver ensenyat als seus fills en valencià quan la societat et diu que el valencià no serveix per a res.

  L’únic valencià mal parlat és el que no es parla i m’alegre de poder discutir amb tu, en valencià.

  SAlut!!!!!

 3. qüasibò diu:

  això no es discutir. no patisques mdk. Allò de matar era broma i pensava que així ho havies entès. Disculpam.
  També vull donar-te les gracies per contestar. Açò ho faig per avorriment.

  El que volia dir es que el valencià serveix per a comunicar-se, com tots els idiomes. Es un mer instrument. No deu servir de clau per a la unió o la exclusió.
  I el que observa com es parla, en compte de que es diu, es el que mira el dit i no mira a on el dit senyala. Pense el mateix dels “filòlegs” valencians que dels castellans.La filologia es un ciència (això volen) que no deu polititzar-se, com tampoc les demés ciències.
  Abans, quan els idiomes encara no tenien demarcació territorial ni fins i tot, denominació oficial, no hi havien aquestes discussions.
  Per altra banda, el que un canal de televisió utilitze principalment una variant sobre les altres pot obeir a que aquesta variant es la mes parlada al país valencià. (al menys, en el seu territori natural es on mes gent viu). No soc del pp, però de vegades trobe a faltar alternatives amb mes categoria (i mira que ells en tenen poca!). Això es el fet que em produeix tristesa. Si cregueu que teniu raó (jo pense que sí) deuríeu defensar les vostres idees amb eficàcia i respecte. Fins i tot amb humor. Però sabent que el que vullga fer riure s’ha de posar ell mateix com objecte de la risa. Això es categoria i res més.
  Te pose el exemple de ma mare per a que veges que qualsevol pot trobar, ben a prop, algun benvolgut que no comparteix les nostres idees. Peró tin per segur que a ella no li tinc que agrair la llengua que m’ha ensenyat. No fa falta. Es la llengua que es parla a casa. Si s’hagués parlat el castellà, jo parlaría castellà i li estaria molt agraït també. Com qualsevol fill està agraït als seus pares per haver-lo ensenyat a parlar. No importa què. I creu-me quan et dic que ells no saben si parlen apitxat o entreverat. No els fa falta. Soles utilitzen la llengua per a comunicar-se. I amb el seu coneixement poden entendre’s amb tots els que parlen la seua llengua, des del Roselló fins a Alacant.
  El respecte es la millor arma del negociador. Dona i rebràs. La categoria no deu de deixar de ser el fet diferencial del valencià.
  Viu i deixa viure.

  Però repetisc. Gracies per contestar. Açò ho faig per avorriment.

  Adéu!

 4. Doncs eixa és la qüestió, que cadascú parle la llengua que vulga. Jo, a més, la fomente. Qui vulga bé, qui no, també. Cadascú amb els seus principis -o costums-.

  Realment això que has dit de que siga la variant més utilitzada la que es parla a un canal de televisió, doncs en el cas del valencià no ho tinc clar. Si li peguem una ullada a açò:

  Com a mínim quant a territori el valencià apitxat no arriba al 30% del total. Caldria vore la densitat de població, però eixa no és la qüestió important (eixa és una demanda més que “milloraria les coses”). La qüestió és que Canal 9 hauria de parlar una mica més de valencià, la variant que fora. Eixa és realment per a mi la principal qüestió, potser per a altres no ho és, per això jo ho fomente, ho dic i vote a qui em “promet” que ho canviarà.

  Com tu dius: el respecte és la millor arma. He d’admetre que a voltes em passe, procure rectificar i aprendre de les errades. Una altra qüestió important és: qüestionar-se les idees. Sempre.

  Salut!

  Estic d’acord amb això de les alternatives. Però preferisc una combinació de partits que governen en lloc d’un partit que faça el que vulga (i això també va pel PSOE d’Andalusia i altres comunitats i també pel PP. Només quan hi ha diàleg es pot atisbar una mica de democràcia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s