Privacitat

Fa un parell de setmanes es va celebrar a Elx les “IV Jornades Linux d’Elx“, entre els ponents es trobava gent tan coneguda en el Software Lliure com René Merou, Jesús David Navarro o Víctor Alonso. Qui més em va sorprendre va ser En Jesús. Va fer dues presentacions: una sobre jocs i una altra sobre una introducció a GNU/Linux. Sentir-lo va ser una bona experiència, s’expressava bé i transmetia clarament el seus principis i, el que és més important, els principis, la utilitat i els reptes del Programari Lliure. Diguem-li que és un “Pastor de GNU/Linux”.

René Merou va fer una conferència prou interessant, sobre privacitat (que és del que tracta aquest fil). Tot i que va començar tractant eines de privacitat com el gpg, va acabar explicant ben bé per què és necessària la privacitat a la vida diària. D’alguna forma, el fet de que no tinguem res a amagar no vol dir que puga haver-hi una total llibertat per agafar les nostres dades i que les empreses les publiquen i compartisquen entre elles. Avui en dia, amb internet, hem de tindre clar que la nostra privacitat està en perill, les nostres dades pul·lulen per la xarxa i hem d’assegurar-nos que no s’aprofiten d’elles indiscriminadament.

El cas més sonat és una notícia que va eixir va no molt sobre la codificació de la “química del cos”, que pot ajudar a definir quins medicaments ens poden fer bé o fer mal, quines malalties tindrem, potser i tot les nostres capacitats. Això pot esdevenir en discriminació segons el nostre “codi químic” i, més enllà, és suposar que som éssers totalment genètics i que l’entorn no influeix gens -doncs aquest codi químic i les seues propietats el suposen estàtic-. La veritat és que ara em costa una mica plasmar allò que ens va contar. Tot i així, podeu llegir un article molt bo sobre gpg i privacitat.

Privacitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s