Més enllà

I com a continuació del post anterior, i amb risc de que ja no vulgueu sentir-me, hi ha relació entre Salvador Puig Antich i el Programari Lliure.

Hi ha una analogia entre aquella societat de la dictadura que vivia la seua vida sense ficar-se en problemes i procurant no pensar en que realment no eren lliures; i entre la societat que avui en dia fa servir programari privatiu (Windows, Mac).

És clar que pels interessos de molta gent, Windows o Mac no els limita. Clar que no, a la dictadura qui volia tindre un treball el tindria, clar que sí. Qui volguera tindre una casa, clar que sí que la tindria. Què més necessitaven? Complicacions a la seua vida amb ideals que només els farien sofrir a ells i a les seues famílies. No, la gent no volia complicacions. Molta gent.

Per què complicar-se amb el programari lliure?. Doncs si un no vol complicar-se la vida, no cal preocupar-se. El poder del software es troba en quatre persones que dicten quin software s’ha de programar, quin disseny hem de fer servir, quins diners hem de pagar i els drets que tindrem sobre ell (us avance que no tenim cap dret sobre el software que comprem).

Els espanyols que vivien tranquils ho feien tan traquil·lament com ara ho fa la gent que fa servir programari privatiu. Hi ha alguns que ni tan sols saben que hi ha altre tipus de software, al igual que alguns espanyols de l’època no sabien que hi havia formes de pensar diferents. Hi ha alguns que coneixen l’existència d’altres formes de software però que decideixen continuar amb el software privatiu, al igual que hi havia espanyols que s’amollaven a la dictadura encara que foren coneixedors de la manca de llibertat. I hi ha gent que sí que decideix preocupar-se per saber per què el programari lliure ens fa lliures, al igual que en aquella societat del franquisme hi havia gent disposada a lluitar per uns ideals que la Guerra Civil va matar en els seus pares, els seus avis i en ells mateixos.

Encara ens diuen que qui lluitem pel software lliure ho fem per causes perdudes. El software ja controla la nostra vida. Si el software no és lliure, nosaltres tampoc ho serem. És un avenç necessari.

Què decideixes?.

Que no veus més enllà?.

Més enllà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s