Linux per a xiquets

Com vaig comentar, estic donant una introducció “molt suau” als xiquets del Manuel Antón per a que vegen què és GNU/Linux. He fet un xicotet resum que he comentat al fòrum de somgnu i que posaré ací.

Bé, la cosa costa una miqueta però ja vaig millorant. La veritat és que depèn molt de com siguen els xiquets i de quin hora del dia siga.

Avui he tingut dos grups. El primer calia donar-los una bona espantada per tal de que es despertaren, el segon grup ha sigut molt receptiu. Estic veient més o menys l’estructura que s’ha de continuar.

Com que no puc donar-los xarrades massa llargues, vaig compaginant. Comence primerament preguntat-los què és Linux i els ho explique ràpidament.

Per tal de que s’assabenten de què vol dir lliure, els faig l’exemple dels cuiners que comparteixen les seues receptes, hi ho entenen a la perfecció.

Després entrem al sistema, els explique ràpidament què vol dir això dels diferents usuaris. La primera cosa que fem és personalitzar una miqueta l’escriptori. Que canvien el fons, que trien el tema que vulguen.

Després els ensenye el Writer i el Impress de l’OpenOffice. Seguidament ens fiquem amb alguns jocs i els deixe jugar una estoneta (a tots els agrada molt el same gnome). Seguidament els ensenye com instal·lar-ne jocs nous i ens fiquem amb celestia i stellarium.

Després naveguem una miqueta per internet i… poc més. L’hora es passa rapideta.

Linux per a xiquets

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s