Sanitat i Educació a la nostra comunitat

La Comunitat Valenciana té actualment una peculiaritat que la diferencia de les altres comunitats de l’Estat quant a la Sanitat. I és que als dirigents actuals, per tal d’oferir una solució contra la massificació dels centres sanitaris i reduir així les llistes d’espera, han destinat molts diners a la sanitat privada.

En principi la idea no era dolenta. És a dir, temporalment es pot transferir alguns pacients a la sanitat privada -a la qual es paga per aquest servei- mentre es va solucionant el problema de la manca d’hospitals i centres d’atenció primària. Però, què ha passat en realitat?. Doncs que la primera part s’ha complert, però la segona no. És a dir, els centres privats han atès a pacients provinents de la sanitat pública. Aquests centres han rebut una quantitat molt gran de subvencions per aquest servei. Mentrestant, però, no s’ha fet res més. Des de fa 12 anys -els que du governant l’actual partit- no s’ha construït un hospital nou a la nostra província. És a dir, milions de diners públics han anat a la sanitat privada, que s’ha enriquit -si no, fixeu-vos en la quantitat de clíniques privades que s’han anat construint en els darrers anys- i als centres públics només hem vist reformes. I el pitjor de tot, les llistes continuen igual.

Una idea que no havia d’ésser dolenta, s’ha convertit amb el pas dels anys en un forat per a la sanitat a la nostra comunitat. Realment l’estat actual d’hospitals i centres primaris és molt precari i des del govern continuen sense donar més solució que transferir-ho a la sanitat privada. Com ja he comentat, això no hauria d’ésser dolent, però no potser que tots els diners se’n vagen a la sanitat privada i la pública es quede en el mateix estat o pitjor que abans.

En educació la cosa va camí de convertir-se en la mateixa situació. La Generalitat Valenciana ha aprovat una nova llei:

Concertació del batxillerat

Per la qual, davant la proliferació dels barracons, es subvencionarà els centres concertats. El plantejament podria ser (en aquest cas no ho veig tan clar) com l’anterior i podria fins i tot mantindre’s la mateixa argumentació a favor. Però ja queda clar que no: la concertació amb centres privats suposarà deixar d’invertir uns diners en la millora dels centres públics actuals, construcció de nous i implantació de polítiques a l’educació en pro de la llengua, en pro de la inversió tecnològica, en pro d’una ensenyament de qualitat.

Aquesta nova mesura de la Generalitat albira d’alguna forma un tipus de política basada en la privatització paulatina de les institucions públiques.

Realment, si d’aquesta forma en aquests anys s’haguera aconseguit millorar el panorama sanitari, doncs hauríem d’acceptar que la pseudoprivatització ha estat bona idea. Però realment passa al contrari: som la comunitat més endeutada de l’Estat i la qualitat dels nostres serveis sanitaris continua sent molt dolenta. Hem de deixar que ara passe el mateix amb l’educació?.

NO.

I per dir no, cal votar. Cal votar a un partit que assegure que això no passarà i que realment tinga possibilitats de dir alguna cosa al Govern. Cal compromís.

Sanitat i Educació a la nostra comunitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s