Que no ens prenguin el pel

Avui mateix hem pogut saber que la Comissió Europea ha confirmat la multa a Microsoft per valor 497,2 milions d’euros. A partir d’aquest moment, Microsoft té dos mesos per recórrer aquesta sentència.

La sentència parla sobre l’aprofitament de la posició dominant de Microsoft per tal d’expulsar del mercat a altres competidors: com que tenia (i té) presència al 95% dels ordinadors, el fet d’incloure programes com el reproductor de Windows feia (i fa) fora a altres possibles competidors.

Després de désset mesos de deliberament, s’ha arribat a aquesta decisió que molts aplaudeixen però que altres no veiem amb bons ulls.

Per què? Per què pensem que ens estan prenent el pèl?

Doncs simplement perquè aquesta sentència no fa referència al problema real: i és que als consumidors ens obliguen a comprar Windows juntament amb l’ordinador. El problema no és realment si Windows duu o no duu el Media Player o el Movie Maker. El problema és que el fet que Windows estiga a tots els ordinadors nous fa que la gent no es preocupe, ni plantege, que a l’hora de triar un ordinador també pot triar el sistema operatiu.

Però és que, en aquest sentit, és clar que si donàrem a triar als consumidors quin sistema instal·lar als seus ordinadors, la gran majoria triaria GNU/Linux per raons bàsiques i evidents que fins la meua mare, usuària de linux, entén.

Hem d’entendre i fer entendre que aquesta sentència és només una presa de pèl. Microsoft paga a la UE un cànon per tal de continuar present a tots els ordinadors nous que es compren. I els usuaris som i serem víctimes d’aquest ultratge. Bé, potser dir “víctimes” és exagerat, però realment el que passa és que no tenim llibertat de triar com volem que siga el nostre ordinador, i menys encara quin sistema operatiu s’ha de triar.

Que no ens prenguin el pel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s