Aigua, Villena, DANONE i el transvasament

Ahir mateix vam poder conèixer una notícia que explicava que els regants de Villena havien arribat a un acord amb l’empresa multinacional DANONE per tal de vendre els excedents dels pous i aqüífers de la zona.

Això suposarà un ingrés extra pels regants i, a més, la construcció de la planta suposarà la creació d’uns quants llocs de treball (s’ha parlat d’uns 100).

Tot això és, sens dubte, una gran notícia perquè:

1. El fet que els regants puguen vendre excedents significa que Villena ja no es necessària aigua de cap transvasament.

2. Abans, aquest aigua s’enviava a Alacant. Això suposa que Alacant ja no necessita demanar més aigua a Villena i que els alacantins ens hem tornat més estalviadors i ara tenim tota l’aigua que necessitem.

3. Moltes persones a Villena obtindran treball i això suposarà una espanta important a la ciutat.

Ara bé. Curiosament, el dia abans d’anunciar-se aquest acord, l’alcaldessa de Villena es trobava reunida amb altres alcaldes i alcaldesses del PP (i un del PSOE) per demanar més aigua.

Durant molt de temps, molts dels que consideràvem que el transvasament de l’Ebre no era la millor solució pels problemes d’aigua que té Alacant ens hem sentit realment aïllats, ja que sembla que això de l’aigua era realment un problema que s’havia de solucionar el més ràpid possible, tot i que el sector de la construcció continuava funcionant a tota màquina.

Hi ha hagut vegades a les quals hem arribat a pensar que realment no hi havia més remei, sobretot quan des de Catalunya van anunciar el seu transvasament de l’Ebre cap a Barcelona. Semblava com si la nostra posició ja no es poguera mantindre perquè ni tan sols des de Catalunya s’havien mantingut ferms respecte als transvasaments.

Ara, però, per fi la realitat s’ha presentat davant els ulls dels alacantins i ens ha mostrat que tots eixos alcaldes del PP (i el del PSOE) que es van reunir per demanar aigua són tots uns hipòcrites. És clar que uns estaran enganyats i d’altres no. Així que l’hipòcrita major és, sense cap mena de dubte, el Excel·lentíssim President de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps.

Aigua, Villena, DANONE i el transvasament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s