La cara bona de la vaga

Aquests dies tenim una vaga de transportistes que, personalment, em produeix molts dubtes sobre si tenen raó o no en les seues demandes al Govern Espanyol.

A nivell lògic bàsic: els treballen per a uns senyors que els han de pagar uns diners per km. No pot ser que els transportistes només cobren per la mercancia que porten i no pel recorregut que fan. Així que ha d’haver-hi un acord sobre el preu per km que es fa.

Aquest preu hauria de ser modificat segons els diferents preus de la gasolina. Com més cara, més ha de cobrar el transportista per km recorregut. Clar, qui li paga també apujarà els preus i al final de la cadena som nosaltres.

De fet, els preus dels aliments i d’altres productes no fa més que augmentar. Ens diuen que la principal causa és el preu del petroli. Però ens trobem que un dels eslabons que més necessitat de petroli té, no cobra més, sinó que encara perd diners.

I els transportistes es queixen al Govern. Per què al Govern???. No és a la patronal a qui es deurien adreçar?, són els seus clients qui han de pagar-los més per km recorregut, no el Govern. Perquè, a més, el Govern som, en el fons, nosaltres mateixos i per eixa regla de tres jo també podria exigir que em baixaren la gasolina per als meus recorreguts en cotxe quan he de treballar.

El tema de las pesca és semblant, el que s’ha de fer és, per lògica, pujar el preu del peix capturat, no es pot pretendre que el Govern pague una cosa que “no és culpa seua”, sinó de la cojuntura internacional.

No li veig ni cap ni peus a les vagues que s’estan fent ara mateix. L’actuació del Govern és molt limitada.

Bé, però, preferisc mirar la cara bona d’aquesta vaga. I és que a les benzineres ja no queda gasolina i per tant ara la gent s’ho pensa molt abans d’agafar el cotxe (jo mateix) ja que no hi ha gasolina. Menys contaminació, menys soroll, més caminar, més exercici.

Haurien d’haver vagues d’aquestes més sovint!! (já, ja sé que això que dic no té trellat, però…)

La cara bona de la vaga

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s