El infierno vasco

Avui estava llegint el diari Público, la secció de cine, i a la dreta, una mica amagat, he trobat una peli que es diu: “El infierno vasco”.

És clar que el títol parla per sí mateix, i el vídeo que han penjat a Youtube encara diu més coses. Realment hem crida molt l’atenció la parcialitat d’alguns testimonis i les floritures generals que adornen tot el documental.

La diferència amb “La Pelota Vasca” és brutal. No dic que aquesta gent no tinga raó en el que diuen, però és un documental pasteler, tractant “d’arribar al cor” de les persones amb els testimonis de gent que ha passat de prop o de lluny per tot això. El que no es troba (almenys al vídeo del Youtube), són arguments diferents: són tots de la mateixa calanya. Això fa que el documental siga pobre.

El infierno vasco

Un pensament sobre “El infierno vasco

  1. Jose diu:

    És una pel.lícula NECESSÀRIA en tant és valenta, cal tenir-los ben posats per mantindre un discurs como el que es reflexa al documental visquent a Euskadi, una terra meravellosa (i no ho dic sols perquè servidor sigui de Bilbao) però que té un problema enquistat de fa ja massa temps i davant el que Arteta no gira la cara ni ofereix una postura “per a tots els públics” tipus La Pelota Vasca. No és coherent dir que aquest film és “pasteler”per passar a reivindicar el documental de Medem, que cau en aquests mateixos paranys amb un rerafons pervers (igualant víctimas mortals d’ETA amb seguidors de la banda terrorista que són maltractats, suposadament, a cuartells policials. Que no es malinterpretin les meves paraules, ambdues cosas son nefastas però evidentment unes més que d’altres).

    I dir que són tots els testimonis de la mateixa “calanya” es una pixada fora de test que hauries de rectificar per que alguns no et confonguin amb un proetarra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s