Els valencians i el català

Per a la darrera trobada de Softcatalà vaig estar preparant una presentació sobre els 9 mesos de Softvalencià (la pàgina, la iniciativa). Cercant informació sobre la IANA, la BCP 47 i l’acceptació de la subetiqueta valència per al codi ca (en referència al codi d’idioma) vaig trobar-me amb una enquesta molt curiosa del CIS de fa uns anys.

L’estudi sociològic del País Valencià tenia entre les preguntes una de molt interessant: «¿Considera que el valenciano es una lengua diferente i diferenciada del catalán?». El resultat era realment decebedor: a Castelló un 50% considerava que, efectivament, el valencià és una llengua diferent i diferenciada del català. A València aquest percentatge pujava al 60% i a Alacant pujava fins al 70%.

Deixant a banda la forma en què es va fer l’enquesta i el percentatge de persones que era valenciano-parlant i va respondre negativament, aquesta és una realitat trista. Malgrat a l’escola s’ensenya d’una forma o altra que «compartim llengua amb catalans, balears i algunes altres zones», els professors no sempre són clars (bé, tampoc no crec que siga un percentatge important).

Els valencians i el català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s