La fi de l’eternitat

Nota: Aquest article el vaig escriure fa més d’un any. No sé per què no l’havia publicat…

Acabe de llegir el llibre “La fi de l’eternitat” d’Isaac Asimov (bé, realment m’he llegit la versió castellana, perquè la catalana no hi era (si és que existeix) a la biblioteca de la Sagrada Família). Asimov va escriure aquest llibre allà per l’any 1950 i és considerat un dels millors (el millor, en realitat) dels seus llibres. I no podria estar-hi més d’acord.

M’encanten els autors de ciència ficció que imaginen i plasmen com serà el futur, què podria ocórrer i, a més, fer-ne una trama increïblement atractiva. M’he llegit el llibre en dos dies, amb això ja ho dic tot.

El llibre parla de “Eternitat”, una organització que existeix de manera paralel·la a la història de la humanitat des del segle 27 al 70.000 i que té com a propòsit “suavitzar” el curs dels esdeveniments i vetllar així pel benestar de la humanitat. És molt interessant veure com s’explica que aquesta organització fa petits canvis al llarg de la història, petits canvis que modifiquen generacions senceres, eviten guerres o altre tipus d’esdeveniments no desitjables.

Quan llig aquest tipus de llibres, el que més m’agrada és quan es parla del futur llunyà, el segle 70.000, el segle 150.000 al qual al llibre s’explica que la humanitat ha desaparegut. Sempre he pensat en aquestes dates amb una certa foscor… m’és impossible imaginar res, però m’agradaria tant poder viatjar-hi!!

La fi de l’eternitat

La fi de l’eternitat

3 pensaments sobre “La fi de l’eternitat

  1. És un llibre fantàstic.
    Fa anys que el vaig llegir així que no recorde detalls però crec que en ell es deuxa la idea de que sense riscos només es té decadència.
    Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s