Les nostres vides al millor postor: Google+ o Facebook

Google+ és bonic, funciona millor que el Facebook, s’integra amb tota la resta de serveis que ja fèiem servir: picasa, gmail, google docs… Realment meravellós.

Han copiat descaradament el sistema d’amics del Diaspora, on es deia «Aspectes» i a Google es diu «Cercles». Google s’ha gastat molts calers en fer que Google+ no siga un altre fracàs sonat (tot i que encara cal esperar).

Així que si fins ara havíem venut les nostres vides a Facebook, sembla que Google ens ha augmentat l’oferta amb un producte realment bo.

Per mi, aquest és el moment ideal per deixar-ho. Faig servir molt sovint les xarxes socials per dir ximpleries o per explicar com va la meua vida. És el moment ideal per deixar de vendre les dades de la meua vida i ser-hi a una xarxa social lliure, multidistribuïda i que ofereix realment seguretat, de forma que fins i tot nosaltres podem crear un servidor. I tot xifrat per defecte.

Parle de Diaspora. Encara no l’heu provada? Evidentment encara té manca de funcionalitats, però es pot fer servir fàcilment i és maca. I el més important de tot: es lliure i les nostres dades no pertanyen a ningú.

Podeu registrar-vos lliurement a qualsevol dels servidors disponibles (tots estan interconnectats).

Captura de la interfície del Diaspora

Elecció

El Diàspora us permet ordenar les vostres connexions en grups anomenats aspectes. Únics al Diàspora, els aspectes asseguren que les vostres fotos, històries i acudits només són compartits amb les persones que vosaltres voleu.

Pertinença

Les vostres imatges us pertanyen, i no hauríeu de renunciar a això només per poder compartir-les. Conserveu la propietat de tot el que compartiu al Diàspora, i això us dona control total sobre la seva distribució.

Simplicitat

El Diàspora fa que compartir siga net i fàcil – i això també s’aplica a la privacitat. Inherentment privat, el Diàspora no fa que us hagueu de perdre entre pàgines de paràmetres i opcions només per mantenir el vostre perfil segur.

Les nostres vides al millor postor: Google+ o Facebook

5 pensaments sobre “Les nostres vides al millor postor: Google+ o Facebook

    1. Bé, això és del WordPress.com… no puc fer-hi res. Potser hem crearé un blog a blog.cat, que allà puc tocar codi.

    1. Gràcies per l’apunt. Pel que veig, lorea és una mica diferent en concepte al diaspora. Diria que el Diaspora està més enfocat a nivel individual, tot arreplegant les característiques «individuals» del twitter i del facebook. Lorea sembla enfocar-se més a comunitats. Però bé, al cap i a la fi és la mateixa filosofia de descentralització de dades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s