Recepta de coca

Este matí volia fer magdalenes, per allò de què l’any passat no vaig acabar mai d’eneixir-me’n. El problema sempre es troba en el forn. Amb uns forns, el mateix procediment ix bé i a d’altres no. Tot i així, sempre hi ha petits trucs que poden ajudar. La coca que he fet este any nou m’ha eixit molt bona.

1503911_10202258463837495_743471219_n

Ingredients

  • 3 ous mitjans
  • 1 got de sucre blanc (250-300g)
  • 1 got de farina (250-300g)
  • Una tasseta d’oli de girasol (uns 100ml)
  • Un sobre de llevat (Mandarín, per exemple)
  • Un xorret de llet

Recepta

Primer de tot, connecteu el forn i poseu-lo per sota i a màxima temperatura.

  1. En un recipient profund, heu de ficar la clara dels ous. Els rovells deixeu-los  en un got a part per ficar-los després.
  2. Heu de batre les clares durant un minut. Podeu fer-ho amb una forqueta, batent molt ràpid fins que comence a blanquejar-se (no cal arribar al punt de ‘punt de neu’).
  3. Ara fiqueu els rovells i barregeu-ho bé
  4. Seguidament fiqueu el sucre i l’oli i continueu batent fins que quede homogeni.
  5. Ara és el moment de ficar la farina poc a poc. Però ho farem tamisant-la. El millor és fer-ho amb un colador gran, d’estos de reixeta (com els coladors de suc de taronja). Poseu el colador per damunt del recipient i aboqueu la farina. Aboqueu també el llevat.
  6. Aneu agitant el colador per a que la farina vaja caiguen a poc a poc a la barreja i aneu remenant al mateix temps amb una forqueta.
  7. Si la barreja es fa molt espesa (fins al punt que coste remenar-la), aboqueu la llet.

Quan tingueu la barreja feta, aboqueu-la al recipient on vulgueu fer la coca. El recipient en forma de donut és ideal. Baixeu la temperatura del forn, a 3/4 del màxim (això dependrà de cada forn i al final ho haureu d’esbrinar vosaltres). Per últim, fiqueu el recipient dins del forn.

A partir d’aquí, haureu d’esperar entre15-30 minuts. Tot depèn del forn. Sabeu que tot va bé perquè veureu que la massa puja. Quan la part de dalt comence a daurar-se (encara que el forn només estiga funcionant per sota), llavors haureu de començar a considerar apagar el forn. Això depèn de moltes coses i haureu de fer proves fins que vos isca bé.

Recepta de coca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s