L’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Així està la cosa:

1. El PP crea amb Zaplana l’Acadèmia Valenciana de la Llengua el 1998.


 

2. En un principi, es va criticar moltíssim esta acció, s’argumentava que el que es volia fer era donar ales als secessionistes lingüístics. El temps ja ha mostrat que això no ha estat així. Cal afegir també que la creació de l’AVL va ser un moviment tàctic.


 

3. Amb el pas dels anys, l’AVL va anar fent faena, sobretot fent coses que calia fer i que no anaven en direcció del secessionisme lingüístic, sinó de l’enriquiment de la nostra llengua:


 

4. Tot i que a l’AVL hi ha hagut membres que defensaven que ‘el valencià és una llengua distinta del català’, quan va arribar l’hora de definir la llengua dels valencians, va quedar clara la postura de l’AVL. De fet, si llegim una miqueta la història dels seus membres, podem trobar que alguns d’ells van pertànyer a la RACV (dedicada a crear una normativa secessionista del valencià): el mateix president, Ramon Ferrer o Àngel Calpe, per posar un parell d’exemples.

«Llengua romànica parlada a la Comunitat Valenciana, així com a Catalunya, les Illes Balears, el departament francés dels Pirineus Orientals, el Principat d’Andorra, la franja oriental d’Aragó i la ciutat sarda de l’Alguer, llocs on rep el nom de català.»

Per aquesta definició, l’AVL ha rebut ‘amenaces’ del PP valencià. L’última ve de M. José Català que demana a l’AVL que canvie la definició del valencià. Però, calla tu, diu que «estoy abierta» (al diàlogo).


 

Ja veurem com acaba això, però el PP està posant-se realment estúpid amb això. Encara que siga una estratègia electoral: la qüestió és que ja està bé d’utilitzar el valencià com a arma política. Ja està bé! No tenen cap dret.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s