Grups “d’extrema esquerra” i “d’extrema dreta”

Desgraciadament, i degut a l’existència d’ETA i d’alguns altres grups armats que han existit a l’Estat durant el segle XX, existeix ara mateix un cert problema a l’hora de considerar què són “grups d’extrema esquerra” i “grups d’extrema dreta”.

Hui al diari INFORMACIÓN es podia llegir una notícia sobre un enfrontament que anir va haver “entre grups d’extrema esquerra i extrema dreta”. Per la forma de redactar-ho, és clar que sembla que tots dos grups siguen la mateixa cosa, en busca de la mateixa cosa: baralles.

El problema és, però, que la realitat és ben diferent. Durant els últims anys, grups d’extrema dreta neo-nazi han començat a omplir aquest “país”. És una extrema dreta perillosa, un jovent que sembla ha heretat la idea de la “Grandez de España” (en español por supuesto). I aquesta gent va en contra de mariques, hippies, esquerrosos i de qualsevol que els mire als ulls més de tres segons.

Això no ho he vist mai a un “grup d’extrema esquerra”. És ben cert que s’han pogut veure altres actituds poc acceptables, però això està a anys llum d’allò que aquests grups neo-nazis representen i poden suposar per a la societat en general i per als pobres joves que tinguen mala sort de creuar-se en el seu camí en particular.

Es confòn el terme “extrem” amb “violència”. Primer de tot no estic d’acord amb això que es diga que “Esquerra Republicana representa l’extrema esquerra”, però estic menys d’acord encara quan des dels mitjans de comunicació es pretenga associar amb la violència com fan a articles com el del diari INFORMACIÓN.

Si una opció política es pot considerar “extrema” serà perquè els canvis socials que es proposen seran importants, però no pas perquè vulguen la violència. Tractar de dir:

ERC -> Extrema esquerra

Grups d’extrema dreta i d’extrema esquerra -> Violents

ERC -> Violents

Pose a ERC com a exemple (ja que és prou clar i els pobres s’han vist molt en eixa sitiuació), però qualsevol altre grup polític que no fora el PP o el PSOE podria estar-hi a dins.

Així que, benvolgut diari DESINFORMACIÓN, hable con propiedad i no confonga termes. I no menyspree el perill dels “grups d’extrema dreta”. Que ni tan sols són això, sinó que eixos són els vertaders terroristes que no ens deixen anar tranquils pels carrers als ciutadans.

Grups “d’extrema esquerra” i “d’extrema dreta”

Un pensament sobre “Grups “d’extrema esquerra” i “d’extrema dreta”

  1. PellRoja diu:

    Doncs si, ja fa temps que no i crec en els diaris típics, per que més d’ un cop ham mal informat. I en teoria són els que tenen gent qualificada per fer de periodistes i buscar totes les bessans d’ una noticia. Però tot això ja fa anys que s’ ha acabat i ara busquen el sensacionalisme en els titulars.

    També passa amb els conceptes de cracker i hacker, o els originals skinheads que van tenir que passar a ser redskins, o SHARPS, per la manipulació de la informació, i la poca qualitat en buscar realment que és cada cosa.

    “Sens pixen a sobre, i diuen que plou”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s