Els canvis necessaris

Canviar és necessari. Això ha pensat el PSPV-PSOE, que ha decidit que per tal de canviar profundament, el millor que es pot fer és llevar la puntilla de “País Valencià” que no reflexa cap tipus de realitat a la Comunidad Valenciana que tan bien se amolda a la Gran España.

I és que l’himne dretos i nacionalista espanyol que tenim els valencians ja ho diu: “Per donar noves glòries a Espanya”.

Un PSOE que durant més de 15 anys es va carregar tot el valencianisme polític i qualsevol sentiment de protecció de la identitat valenciana. El PSOE es lleva la màscara al País Valencià i es posa el nom que a des de sempre hauria d’haver tingut: PARTIDO ESPAÑOL.

El pitjor de tot és que la gent que hi ha a dins s’ho empassa tranquil·lament, a l’igual que ho fa gent del PP que és valencianista (que hi ha uns quants). El que aconseguim és deixar de ser valencians i ser Levantinos Provincianos.

Mentrestant tenim a una Esquerra Unida enfonsada en la seua pròpia merda. Una Iniciativa que no arrenca (caldrà fer un esforç), un Bloc perdut en les seues arrels dretoses i una Esquerra Republicana que no cala entre els valencianistes.

Aleshores, quina és la solució?. Des de fa un temps pense que la solució passa per la creació d’un partit tipus CiU al País Valencià. Un partit de dretes i nacionalista. Jo no el muntaré, perquè de dretes no sóc, però no entenc que no hi haja un sector així al País Valencià. I no parle de Coalició Valenciana o blaveries com eixes, parle d’un partit seriós.

Mentrestant ens hem d’aguantar.

Els canvis necessaris

2 pensaments sobre “Els canvis necessaris

 1. Pau, estàs segur que el Bloc té arrels dretoses? A la majoria (no a tots, està clar) de pobles, seria impensable que la gent del Bloc pactara amb el PP. Molts del Bloc que venen de la UPV són d’esquerres. Em fa gràcia perquè molta gent d’esquerres diu que no els vota perquè són de dretes. I molts de dretes no els voten perquè els acusen de ser d’esquerres.

  Des del meu punt de vista, el que cal fer és un vertader Bloc (amb el nom que siga) com el Bloque Nacionalista Galego, o Nafarroa Bai, o la també extinta Unitat per les Illes (on anava des d’ERC fins a Unió Mallorquina). Això si que seria un bon CiU a la valenciana.

  Però clar, molts d’esquerres votaran abans el PSOE que un partit més conservador/liberal 100% valencià/valencianista. I molts de dretes votaran abans el PP que un partit més progressista/socialdemòcrata 100% valencià.

  Mentre els valencians posem l’eix esquerre-dreta per damunt de l’eix espanyol-valencià, tenim PPSOE per a mooooooooolts anys.

 2. Al meu poble, Sant Joan d’Alacant, el Bloc va aconseguir dos regidors. Al primer, Albert Caturla, el conec personalment i sé que és una persona d’esquerres com la que més.

  Ara bé, si anem a altres pobles ens trobem que el Bloc està composat per gent de dretes, depèn molt del lloc on es parle. A nivell autonòmic sí que és cert que el Bloc té màscara d’esquerres.

  Crec que les sigles fan mal a Esquerra Unida i al Bloc (almenys a nivell autonòmic). Per això Iniciativa em sembla una molt bona idea. Ara cal llevar-li vots al PP des d’una dreta valencianista de debò.

  Supose que, després de tot, sí que és cert que potser hem de passar d’això de l’eix dreta-esquerra per tal d’aconseguir un poc de valencianisme unit.

  Ja vorem 😦

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s